Форум: солнечный коллектор SintSolar и гелиосистемы » Качество гелиосистем устанавливаемых в Украине
Страниц (2): [1] 2 »
1. Гость - 15 Января, 2007 - 18:19:42
Из-за того, что качество данной продукции абсолютно не контролируется на Украине, многие люди уже ощутили на себе разочарование от бесполезно выброшенных денег и последующего сервиса... Единицы компаний, занимающихся продажей гелиосистем, действительно обладают нужными знаниями и добросовестностью при монтаже и обслуживании данной техники.
Но в нашей стране "контроль" - означает только сбор денег! Поэтому вся ответственность за качество ложится только на потребителя, которому необходимо самому разобраться и купить качественную систему, тем самым постепенно выводя с рынка недобросовестные компании.
2. Nik - 14 Февраля, 2007 - 10:43:23
Здравствуйте!
Спасибо за достаточно большой объем теоретической информации на вашем сайте, узнал очень много полезного.
У меня не так много денег, и я пока не могу себе позволить такие сложные системы, но я уже подумывал купить систему попроще – двухконтурную термосифонную (когда коллекторы вместе с баком на крыше устанавливаются). Я нашел описание подобной системы у вас на сайте. В «Недостатках» термосифонных систем есть фраза: «- опасность выхода из строя двухконтурной системы, при условии ее отключения на зимний период со сливом воды из бака» - это как, лучше одноконтурную, что ли, использовать. Объясните, пожалуйста.
3. - 14 Февраля, 2007 - 18:00:25
Спасибо за вопрос!
В нашей стране с подобными системами есть проблема. Она, в принципе, изложена по пунктам в "Вариантах гелиосистем", которые косвенно касаются вашего вопроса. Основная проблема - это то, что эти системы не педназначены для использования их в климате с возможными продолжительными морозами (более одного дня).
Если конкретнее, то что происходит: наши организации, реализующие данную продукцию как сезонную, в большинстве случаев, для защиты от мороза предлагают сливать воду из бака, чтобы обезопасить трубы и емкость. Но что происходит – воду слили, а теплоноситель в контуре коллекторов остался. В солнечный день (а такие зимой бывают), из-за того, что нет отбора энергии, коллекторы разогреваются (до 160оС) и теплоноситель превращается в пар, который поступает в теплообменник бака. Теплоизоляция у бака, зачастую, выполнена из пенополиуретана, который плавится при 150оС, а из-за разницы температур эмаль емкости начнет растрескиваться. С внешней стороны бака, конечно, это не заметно, т.к. он закрыт металлическим кожухом, но теплоизоляция ухудшилась, а коррозионные процессы внутри усилились. С каждым годом ситуация будет ухудшаться. Эта проблема возникает именно из-за того, что в странах с теплым климатом вода не сливается и вся тепловая энергия в дни, когда система не используется, рассеивается баком.
Поэтому одноконтурная система в этом плане лучше, т.к. коллекторы на зимний период можно легко опустошить и таких проблем не будет, но как мы знаем у таких систем масса других проблем.
4. - 27 Февраля, 2007 - 17:20:02
УВАЖАЕМЫЕ ПОСЕТИТЕЛИ!

МЫ НЕ ВИДИМ ВАШИХ НОВЫХ ВОПРОСОВ!!!

ЭТО МОЖЕТ БЫТЬ ПО НЕСКОЛЬКИМ ПРИЧИНАМ:
1. У ВАС НЕТ ВОПРОСОВ - ЭТО ЗАМЕЧАТЕЛЬНО, МЫ СТРЕМИЛИСЬ МАКСИМАЛЬНО ВАС ПРОИНФОРМИРОВАТЬ.
2. ВЫ НЕ ЗНАЕТЕ, КАК НАПИСАТЬ ВОПРОС - ДЛЯ ЭТОГО ВАМ НЕОБХОДИМО ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ И ТОГДА ВАМ ОТКРОЕТСЯ ДОСТУП.
3. ВЫ НЕ ХОТИТЕ(БОИТЕСЬ) РЕГИСТРИРОВАТЬСЯ - РЕГИСТРАЦИЯ НЕОБХОДИМА, ЧТОБЫ ЗАЩИТИТЬ НАШ ФОРУМ ОТ АВТОМАТИЗИРОВАННЫХ ПРОГРАММ-РОБОТОВ. ЭТА ПРОЦЕДУРА ОЧЕНЬ ПРОСТАЯ И ЗАЙМЕТ У ВАС ОЧЕНЬ МАЛО ВРЕМЕНИ.
4. ВЫ ПЫТАЕТЕСЬ, НО У ВАС НЕ ПОЛУЧАЕТСЯ - ВОЗМОЖНО У НАС КАКИЕ-ТО ПРОГРАММНЫЕ ПРОБЛЕМЫ, О КОТОРЫХ МЫ НЕ ЗНАЕМ. СООБЩИТЕ НАМ ПОЖАЛУЙСТА (sintsolar@sintek.zp.ua, (061)213-61-16).

УЧИТЫВАЯ СТРЕМИТЕЛЬНЫЙ РОСТ ПОСЕЩЕНИЙ НАШЕГО ФОРУМА ОТСУТСТВИЕ ВАШИХ ВОПРОСОВ У НАС ВЫЗЫВАЕТ УДИВЛЕНИЕ.

С УВАЖЕНИЕМ, ПКК "СИНТЭК".
5. ZENKO - 13 Июня, 2007 - 18:22:09
Привіт Усім!
Поки що це є найкращий сайт по соларних системах опалення в Україні, який мені доводилось відвідати. РЕСПЕКТ!
Однак, слід зазначити, немає обговорення якості самої конструкції колекторної системи.
У пропозиціях я бачив виключно плоскі.
В Німеччині, Швейцарії мені доводилось бачити трубчаті. Крім того, трубчаті колектори ще мають поділ: HEAT-pipe, and vacuum 360.
Хочу зазначити. що ПЛОСКІ є набагото менш ефективні, ніж вказані вище. Thats why тому у цих країнах всі переходять на трубчаті, а нам (і полякам) відправляють старе...Я розумію, що мова йде про фінансову спроможність нашого ринку. Однак, чому б у цьому форумі не обговорити це?
Оскільки це потання важливе , то буду вдячний кожному за міркування.
Ще раз РЕСПЕКТ сайту!
6. - 13 Июня, 2007 - 19:51:18
Дуже Вам дякуємо за оцінку! Ми дуже старалися!

Цей форум і створений для того, щоб відповідати на питання, на які Ви не змогли одержати відповіді на нашому сайті чи ще де-небудь.

Що Ви маєте на увазі під «якістю конструкції колекторної системи»: це більш докладно про якість конструкції колектора чи геліосистеми по окремих вузлах (арматура, труби, електрика і т.д.)? Ми Вам із задоволенням відповімо.

Ви абсолютно праві, вакуумні колектори дуже цікаві. Трубчасті вакуумні колектори набагато простіше виробляти, і нам це неодноразово пропонували, але все проаналізувавши ми не знайшли досить причин, щоб усюди впроваджувати даний тип колекторів в Україні.
В основному це по чотирьох причинах:
1) вартість значно перевищує вартість плоских колекторів;
2) середньорічне вироблення не перевершує плоскі більше чим на 30% (за даними VIESSMANN);
3) поки що, цей тип колектора не може мати достатню довгострокову надійність (порівняно з плоскими);
4) у кліматичних умовах України вироблення теплової енергії даним типом колектора зменшується (у порівнянні з Німеччиною, Китаєм, Туреччиною і т.д.) через можливі довгострокові морози і перепади температури, тому їхня перевага ще більш втрачається. У Німеччині майже зовсім немає морозів у зимку, порівняно з Польщею, та особливо з Україною.

Більш докладно про це Ви можете прочитати у нас на сайті у розділі ІНФОРМАЦІЯ_Статті: http://www.sintsolar.com.ua/ukr/...nfo/why_best.htm

З повагою, ПКК «СІНТЕК»
7. ZENKO - 14 Июня, 2007 - 16:15:03
<<<<Що Ви маєте на увазі під «якістю конструкції колекторної системи»: це більш докладно про якість конструкції колектора чи геліосистеми по окремих вузлах (арматура, труби, електрика і т.д.)? >>>>


По арматурі і кріпленні які питання????
Мене більше цікавлять самі колектори...

Отже, трубчасті колектори HEAT-PIPE : ефективність менше 680кВт*год/кв м. за рік
Вакуум трубки 360DEG parabolic дають 760 кВт*год/кв.м за рік

А плоскі колектори приблизно 570 кВт*год/кв.м за рік в кращому випадку.
при умовах зони №4 Німеччина-- це приблизно широта і клімат Львів, Вінниця, Черкаси, Дніпропетровськ, Луганськ. ПРИБЛИЗНО, хоча деталі можуть різнитись.

Зона Запоріжжя, Одеса, Миколаїв це просто Супер...Степ... Приблизно 1250Вт/кв.м пік , Чи не так? Та і за даними САТ супутників біля 1800 сонячних годин.


<<<<Ви абсолютно праві, вакуумні колектори дуже цікаві. Трубчасті вакуумні колектори набагато простіше виробляти, >>>>

???????? Боюсь, що я Вас не правильно зрозумів ??????? простіше виробляти???


<<<<і нам це неодноразово пропонували, але все проаналізувавши ми не знайшли досить причин, щоб усюди впроваджувати даний тип колекторів в Україні.
В основному це по чотирьох причинах:
1) вартість значно перевищує вартість плоских колекторів

2) середньорічне вироблення не перевершує плоскі більше чим на 30% (за даними VIESSMANN);>>>>>


Крім того, Їхня пікова продуктивність плоских припадає на мін потреби у теплі для споживача. треба басейн?



<<<<3) поки що, цей тип колектора не може мати достатню довгострокову надійність (порівняно з плоскими);>>>>


Інститут Фраунгофера дає трубчатим колекторам 12років -90%
25років - 80% ефективність покриття і ваккуму,
А Плоскі колектори мають проблеми з вакуумом вже на 5-6 році..--ДАНІ інституту Фраунгофера.....
Мені неодноразово доводилось бачити в Німеччині 7річні покриті зсередини конденсатом

<<<4) у кліматичних умовах України вироблення теплової енергії даним типом колектора зменшується (у порівнянні з Німеччиною, Китаєм, Туреччиною і т.д.) через можливі довгострокові морози і перепади температури, >>>

Sorry, я не можу погодитись з Вашим твердженням. В Швейцарії, всі замінюють плоскі колектори на трубчаті. Я особисто це спостерігав. крім того, морози там теж не малі... в Альпах...І висота відіграє роль...
PhD Wolfenshteller ( Інст Солар Енерг) розповідав що в Швеції і Норвегії трубчаті колектори добре себе зарекомендували...


<<<тому їхня перевага ще більш втрачається. У Німеччині майже зовсім немає морозів у зимку, порівняно з Польщею, та особливо з Україною.

Більш докладно про це Ви можете прочитати у нас на сайті у розділі ІНФОРМАЦІЯ_Статті: http://www.sintsolar.com.ua/ukr/...nfo/why_best.htm

З повагою, ПКК «СІНТЕК»[/quote]>>>



(Добавление)
Реакція на статтю http://www.sintsolar.com.ua/ukr/...nfo/why_best.htm
Нові колектори трубчатого типу витримують 2.5см град при 10м/с...
Крім того, заміна 1 трубки становить біля 3хв, + залізти на дах --злізти з даху... МОВА йде про 360град трубка. А з НЕАТ-РІРЕ є важче...згоден...
Однак такі удари граду приводять до втрати герметичності і плоских.."хай навіть цього не видно взимку"

Є проблеми і в трубчатих, однак, мені як фізику за освітою і викладачу за підходом до проблеми є більш приємні трубчаті...
8. - 15 Июня, 2007 - 14:23:31
Дуже Вам дякуємо за вдповідь! Що ж Ви раніше не розповіли, що Ви де що знаєте? Ми б одразу ж розмовляли на іншому рівні.

Мене більше цікавлять самі колектори...
Що конкретно, майже усе є у нас на сайті (ОСНОВНЕ УСТАТКУВАННЯ_Сонячні колектори), там і будова і характеристики і матеріали...

Отже, трубчасті колектори HEAT-PIPE : ефективність менше 680кВт*год/кв м. за рік
Вакуум трубки 360DEG parabolic дають 760 кВт*год/кв.м за рік

А плоскі колектори приблизно 570 кВт*год/кв.м за рік в кращому випадку.

От і я говорю (точніше VIESSMANN), що усього на 30% більше виробляють: (760/570-1)х100% = 33%. Це, звісно, не мало, зараз йде боротьба за одиниці % в ефективності колекторів, але при таких цінах на трубчасті, які зараз існують... .
Треба дуже ретельно підходити до цього питання.

Зона Запоріжжя, Одеса, Миколаїв це просто Супер...Степ... Приблизно 1250Вт/кв.м пік , Чи не так? Та і за даними САТ супутників біля 1800 сонячних годин.
От і питання!
Ми живимо у цій зоні... Наприклад, вже 4 рік у нас в Запоріжжі і в Криму весь червень та половина липня – реальний сезон дощів, а минуле і поза минуле літо у Ризі (Латвія, там живе мій брат) було набагато сонячне і спекотне ніж у нас.
При розрахунках систем ми використовуємо погодну базу даних NASA, усереднену за останні 10 років, і вже помітили зміни у кліматі. Що буде далі зовсім невідомо.
Ось графік з нашого докладу у Сімферополі:



???????? Боюсь, що я Вас не правильно зрозумів ??????? простіше виробляти???
Майже усі німецькі (да і не тільки) виробники вакуумних трубчатих колекторів не виробляють самі трубки, а закупають їх у Китаї, усе інше... легше технологічно, ніж всі моменти при виробництві плоских. Нас стримує лише ціна!

Крім того, Їхня пікова продуктивність плоских припадає на мін потреби у теплі для споживача. треба басейн?
Згоден, але не повністю. Є багато моментів, та варіантів систем де вакуумні будуть програвати. Наприклад, по стандартному ГВП (треба увесь рік майже без змін) - усі геліосистеми розраховуються на максимальну продуктивність у найспекотніший період року (щоб ККД був максимальний), потім йде спад. Так от, від високоселективних плоских Ви отримаєте 60%, від вакуумних, в кращому випадку, 78%. Якщо опалення... як не крути узимку сонячної енергії у 6 разів менше ніж літом, навіть, якщо б існував колектор майже зі 100% ККД, Вам улітку буде потрібен басейн, щоб не розсіювати тепло. Якщо Ви будете розраховувати геліосистему з трубчатими на опалення, хоча б за заміщенням від сонця 30%, навіть враховуючи те, що ККД трубчатих літом менш ніж плоских, літом майже постійний режим стагнації ви отримаєте (звісно, якщо не має відкритого басейна). Та ще отримаєте більші температури, та більш швидкий процес старіння теплоносія, а потім, якщо не устежили, корозію трубопроводу. Якщо зима сніжна, спробуйте кожен день залазити на скатний дах, щоб змітати сніг з вакуумних трубок – щоб нормально працювали, а спеціальні сходи майже ніхто у себе на даху бачити не хоче (постійно про це говоримо клієнтам). А про “обслуговування” систем у нашій державі ми ще згадаємо.

Інститут Фраунгофера дає трубчатим колекторам 12років -90%
25років - 80% ефективність покриття і ваккуму

Звісно в інституті, мабуть, але майже усі трубки виробляються у Китаї, на потоці, хоча розробка та технології німецькі. Може і існують дійсно якісні-німецькі, але ми їх вже давно не бачили! І скільки вони стоять? Я не говорю, що в Китаї погана якість, але ж вакуум..., транспорт і т.і. може всяке бути.

А Плоскі колектори мають проблеми з вакуумом вже на 5-6 році..--ДАНІ інституту Фраунгофера.....
Підкреслюю, ми виробляємо сучасні стандартні плоскі колектори з мідним абсорбером та вісокоселективним покриттям, яке наноситься у вакуумній камері (http://www.sintsolar.com.ua/ukr/gen_col.php ). Ніякого вакууму в наших колекторах нема, тому й нема проблем з ним.
Є плоскі вакуумні колектори, але це інша справа, та і з вакуумом більш проблем ніж у трубчастих. Іноді для цих колекторів встановлюють вакуумні насоси, яки підтримують в них вакуум.

Мені неодноразово доводилось бачити в Німеччині 7річні покриті зсередини конденсатом
Той конденсат, який Ви могли бачити – це звичайне явище для плоских колекторів (звісно можуть бути і інші причини, такі як - нема герметичності), конденсат з’являється коли є достатня різниця температур між поверхнею скла та повітрям для переходу через “точку роси”. Тому ввечері та вранці, майже завжди, конденсат біжить “річкою” (чи ззовні, чи з зсередини колектора), плоский колектор на це й розрахован. Мабуть Ви це і бачили. Вже потім почали в плоскі колектори вставляти “текстуроване” (“призматичне”) скло, основна мета – це сховати конструктивні недоліки та конденсат, щоб не бентежити замовника (пишуть у німецькій літературі по сонячним колекторам). Деякі фірми розповідають, що це скло підвищує видобуток енергії на 20% - це брехня!!! Параметр на текстуроване скло навіть у розрахунках ніде не існує! “Текстурованіть” тільки на спрямованість світла впливє.

Sorry, я не можу погодитись з Вашим твердженням. В Швейцарії, всі замінюють плоскі колектори на трубчаті. Я особисто це спостерігав. крім того, морози там теж не малі... в Альпах...І висота відіграє роль...
PhD Wolfenshteller ( Інст Солар Енерг) розповідав що в Швеції і Норвегії трубчаті колектори добре себе зарекомендували...

Треба оцінити усі важелі! В горах повітря більш сухе, та великий вітер, налипання снігу менше, та широта місцевості дозволяє розташовувати колектори вертикально на стінах (у нас це не зовсім прийнятно, хоча ми такі система монтували), але основне чому “усі” замінюють:
1) вони замінюють свої старі плоскі колекторі (яким 20 років), які майже на 20-30% можуть бути менш ефективними ніж сучасні плоскі;
2) держава дотує населення, а умова датування – це чим біль ефективний колектор монтують, тим більше дотування.

Нові колектори трубчатого типу витримують 2.5см град при 10м/с...
Однак такі удари граду приводять до втрати герметичності і плоских.."хай навіть цього не видно взимку"

В наших плоских колекторах використовується загартоване скло товщиною 4 мм, яке витримує значно більші навантаження - по ДСТУ Б В.2.7-110-2001 (СКЛО ЗАГАРТОВАНЕ БУДІВЕЛЬНЕ) скло повинне бути механічно міцним і витримувати без руйнування удар сталевої кулі масою (227 ± 2) г (довідково - діаметр кулі 38 мм), яка падає з висоти 2 м – це навантаження майже у два рази більше вашого прикладу! Німці пишуть, що коли вони почали встановлювати в плоскі колектори загартоване скло... питання з градобиттям зникло!
Ще одне, у нашому колекторі скло “грає”, амортизує, а у трубчатих скло знаходиться у напрузі (різниця тиску), та й удар градом йде більш жорсткий, тому що циліндр – це жорстка конструкція, а скло як раз і боїться жорстких ударів.

Крім того, заміна 1 трубки становить біля 3хв, + залізти на дах --злізти з даху... МОВА йде про 360град трубка. А з НЕАТ-РІРЕ є важче...згоден...
Повернуся до питання сервісу. Хто це буде робити? Сам замовник? Одиниці будуть згодні. А на скатному даху, чи у виді козирка ... може бути потрібне під’ємне устаткування. З нашої практики, майже ніхто навіть скло не протирає. Якщо система з опаленням – це може бути 80 шт. і більше трубок..., а якщо на цілий котеджний городок град обрушився!? А скільки це буде коштувати?

Однак такі удари граду приводять до втрати герметичності і плоских.."хай навіть цього не видно взимку"
Не такі, а більші удари, а такий град зовсім рідко. Див. вище. Поки що не знаю, що потрібно робити з вакуумними трубками, щоб вони більш міцними були... товщину скла збільшувати – це вага зовсім велика буде, якісь ребра, чи пластик якийсь..., не знаю.
Плоский колектор навіть з тріснутим склом дуже ефективно працює (є досвід – вітка з дерева впала на колектори). А скло у всіх дуже легко замінюється.

Ми бачили недорогий “новий” китайський трубчатий колектор, так от – з 10 трубок дві-три майже без вакууму. Знову ж німці і це досліджували..., такий колектор, у цілому, працює гірше високоселективного плоского (у плоского коефіцієнт теплових втрат – 3, а у такого трубчатого – 4, на додаток ще менший оптичний ККД).

Як тут не сумувати!!!

Наприклад, допустимо, я будую будинок, хочу вибрати геліосистему, що для мене буде важливо:
1) ціна;
2) надійність;
3) ефективність;
4) невибагливість устаткування (люди дуже ледачи);
5) тривалий термін дії.

Ми оцінювали, який термін експлуатації потрібен. Майже такий, який мінімальний термін у будинка, хоча б 50 років. Тому, що це устаткування іноді достатньо сильно інтегрується.

От і потрібно оцінювати комбінацію декількох важелів, а не тільки ефективність!

Якщо б у нас нормальні вакуумні коштували хоча б у два рази дешевше...

Є проблеми і в трубчатих, однак, мені як фізику за освітою і викладачу за підходом до проблеми є більш приємні трубчаті...
І мені також! Точніше не зовсім трубчаті, а, в принципі, вікористання вакууму для теплоізоляції. Завжди наука і теорія декілька відрізнялась від практики, тим більше ринкової....

З повагою, ПКК «СІНТЕК».
9. ZENKO - 15 Июня, 2007 - 18:10:37
Вкотре переконався, що якість сайту і професіоналізм техніків мають певну кореляцію. РЕСПЕКТ ще раз.

Потепління, зміна клімату і т.д. це ясно...Але розрахунок середньостатистичний, тому те що у Вас зараз дощі дозволяє надіятись на сонячні години осінь-зима---а це, погодьтесь. краще для ефективності використання у теплопостачанні в цей період...

Майже усі німецькі (да і не тільки) виробники вакуумних трубчатих колекторів не виробляють самі трубки, а закупають їх у Китаї, усе інше... легше технологічно, ніж всі моменти при виробництві плоских. Нас стримує лише ціна!

Так, не виробляють, є ж китайці....АЛЕ контроль!!! За даними інженера з німецької компанії в Бундес йде 25% виробленого, А в Швейцарію 18-20%. За моїм спостереженням трубки однакові і там і там 360Гр. А НЕАТ-РІРЕ в Швейцарії не бачив. Ціна на трубку апрох біля 16ЕВРО--дійсно дорого....



Так от, від високоселективних плоских Ви отримаєте 60%, від вакуумних, в кращому випадку, 78%.

Абсолютно точні дані. Усереднені за рік. Один поляк говорив мені про отриману 78% річну ефективніст вакуумних, але не 360Гр а простих.

[[b]]Якщо опалення... як не крути узимку сонячної енергії у 6 разів менше ніж літом, навіть, якщо б існував колектор майже зі 100% ККД


Це точно: похмурий день 150-200Вт/кв м. Ніхто і не пропонує відмовлятись від паливної системи. Йде мова про ЕНЕРГООЩАДНІСТЬ..


точку роси”. Тому ввечері та вранці, майже завжди, конденсат біжить “річкою” (чи ззовні, чи з зсередини колектора), плоский колектор на це й розрахован. Мабуть Ви це і бачили.

Точка роси ???. Поява крапель конденсату на зовнішній поверхні колектора ні мене ні Вас, сподіваюсь, не турбує.
Я мав на увазі конденсат водяної пари....( ....ех зараз як сформулюю....).... на завнішній стінці внутрішньої камери, де є теплоносій. Тобто втрата герметичності вакуумної теплоізоляційної оболонки приводить до проникнення зовнішнього повітря, хоча тиск і далі дуже низький, але з повітрям потрапляє і вода, а це, як Ви правильно зауважили, і приводить до роси і т.д. Пара яка туда попала вже ніколи не піде назад в повітря, бо тиск всередині апроксимовано 0.01БАР, ну а назовні Бар. тому така волога є парою круглорічно вже.. і ніяке сонечко вже не зніме білого нальоту...

На рахунок сніжної зими...то так...згоден....Але ДУЖЕ сніжної...Хоча конструкція 360гр така, що іній і сніг сходить за перших же 2год сонячного дня...Ну але знов ж таки ціна!!! ну явно не для нашого споживача....Та і не для всякого бюргера...

держава дотує населення, а умова датування – це чим біль ефективний колектор монтують, тим більше дотування.

Я там був по тематиці фотовалтаік систем, але як тільки увійшов у фінансову суть справи, то зразу ж переключився на остаток днів на сонячні колектори. Хоч це зараз і дорого, але по бюджету, економіці і фінансам якраз починає бути актуальним для УкраЇни..
Отже, 1кВт*год електроенергії, яку споживач бере у держави траба платити від 0,17 до 0,19 ЕВРО, якщо ж Споживач поставив фотоволтаік систем то за кожну 1кВт*год, яку він подав у загальну мережу держава платить !!!!0,49ЕВРО!!!
Як Ви думаєте коли у нас в Україні різні там обленерго платитимуть Вам гроші, що Ви зменшуєте для них навантаження?

Наприклад, допустимо, я будую будинок, хочу вибрати геліосистему, що для мене буде важливо:
1) ціна;
2) надійність;
3) ефективність;
4) невибагливість устаткування (люди дуже ледачи);
5) тривалий термін дії.


Абсолютно згоден, навіть не сумніваюсь...Бізнес є бізнес у доброму розумінні....ЖОДНИХ проблем...

До речі, якщо маєти бажання я міг би скинути Вам на мейл інфо.


(Добавление)
P.S.
Перепрошую, забув запитати: Ви використовуєте у системах 2-ходові і 3- ходові клапани температури?
абревіатура TMV termometric mixer ventil це звичайний термозмішувач--- а таке використовуєте?
А незмішувальні теплообмінники? Це не баки, це такі пресовані мідно-леговані пластини на 2 входи і виходи для тосолу і води? Хороші штуки, як на мій погляд...Особливо для опалення і ГВП

На жаль, моя теорія значно випереджує практику


[ Script Execution time: 0.0125 ]   [ Gzip Disabled ]