Форум: солнечный коллектор SintSolar и гелиосистемы » Придбання колектора
1. olkogr - 13 Сентября, 2007 - 11:08:33
Добрий день, сподобався ваш сайт, правда не вистачає прайс листа на всі комплектуючі які ви продаєте.
Тому і запитання чи можу я купти ваш колектор SintSolar
CS-V3R окремо, щоб потім самостійно його змонтувати, яка його ціна.
2. - 13 Сентября, 2007 - 19:31:41
Вітаємо! Дуже дякуємо за оцінку та запитання!

Ми продаємо комплектуючи геліосистем окремо тільки монтажним організаціям, з якими ми співпрацюємо та які пройшли навчання з монтажу наших систем (мають спеціальний сертифікат). Сонячний колектор – це не вся система, навіть в самій маленькій геліосистемі майже 100 позицій різних комплектуючих, які повинні дуже ретельно підбиратися, а ще монтаж...!
Нажаль, всі спроби просто продавати устаткування закінчились дуже не гарним монтажем. Ми, навіть, незабаром зробимо сторінку на нашому сайті, присвячено помилкам в монтажах нашого устаткування, та взагалі.

Наприклад:






Нажаль, ми не маємо всіх фотографій неправильних об'єктів, тому на наведених фото видно тільки великі проблеми з опорними конструкціями, розміщенням та кріпленням колекторів, але взагалі буває усе. На наведених об'єктах є також проблеми зі схемою, але це довго поясняти та наводити багато фото...
... дуже не хочеться, щоб наші колектори когось вбили! А як робимо ми, Ви можете подивитись у нас в “Об’єктах"

Як ми не намагались цим людям в усьому допомогти, пояснити як це робиться, давали інструкцію, але усе марно – кожен вважає себе профі!
Ми знаємо декілька геліосистем з устаткуванням відомих німецьких компаній (наприклад Vaillant), які зовсім не працюють, та далі поширюються чутки, що “сонце не гріє”...

В геліосистемах є багато дрібних нюансів, які можуть призвести до ненормальної роботи системи (геліоколектора) або зовсім система не буде працювати.
Наша компанія дуже пишається нашими досягненнями у цій сфері, та дуже не хоче щоб некваліфікований монтаж зруйнував так тяжко придбане ім’я SintSolar. Були випадки, коли ми відмовляли монтажним організаціям (наприклад, які хотіли придбати 50 сонячних колекторів), тільки з однієї причини – вони не хотіли навчатися, та не хотіли викликати наших спеціалістів на шефмонтаж.

...тому на нашому сайті в “цінових пропозиціях” і є тільки системи “під ключ” (придбати тільки колектор - Вам не допоможе), бо тільки придбані таким чином вони будуть працювати дійсно правильно та ефективно!
Якщо у цінових пропозиціях не має системи яка Вам потрібна, ми можемо розрахувати її (розділ сайту “Розрахунок геліосистем”). Один розрахунок безкоштовний, та Ви отримаєте: схему системи, енергетичний лист (скільки буде вироблено енергії) та попередній кошторис. Монтаж систем ми здійснюємо по всій Україні.

З повагою,
ПКК “СІНТЕК”
3. olkogr - 20 Сентября, 2007 - 08:15:58
Справа в тому, що я не хочу їх продавати або встановлювати комусь за гроші, я хочу колектори собі купити і самому встановити, на власний будинок. Вся система циркуляції і акумулювання мені під силу, а от робити самому колектор із селективним пориттям мені не дуже хочеться . Так тому і хочу у вас придбати готовий.
4. - 20 Сентября, 2007 - 15:36:27
Так, ми зрозуміли Вас..., про це ми і говоримо... Один єдиний приклад, наведений вище, був змонтовано “монтажником” усе інше - собі!
Пробачте за запитання..., але який у Вас досвід і що Ви знаєте про монтаж геліосистем?
...тому, що жодна окрема людина не змонтувала правильно (навіть з інструкцією)!
Інколи це можливо, але тільки з шефмонтажем.

З повагою,
ПКК "СІНТЕК"
5. olkogr - 24 Сентября, 2007 - 14:39:13
Досвіду по монтажу геліосистем у мене немає,.
Але механічиний монтаж самих колекторів на стіні (я собі так задумав) я проведу без проблем так щоб вони не попадали зі стін .
Зєднати це все трубами, поставити циркуляційний насос, розширювальний бачок, залити це все розчином пропілен гліколю, або тосолу, теж проблем не бачу. Потім поставити аккумулятор у вигляді теплоізольованої ємкості обємом 2м кубічних, думаю в аккумуляторі підтримувати не менше 50 градусів по цельсію, цю воду використовувати для опалення і гарячого водопостачання, от і вся моя схема, труби пластикові, всі зєднання зварні або різьбові, запірна арматура стандартна для водопостачання і опалення.

(Отредактировано автором: 24 Сентября, 2007 - 15:00:59)
6. - 25 Сентября, 2007 - 18:00:56
Вітаємо, шановний!

Ми Вас дуже розуміємо! І для нас, спочатку, нічого важкого не було, доки ми не почали монтувати перші системи.
Коли треба нести відповідальність за систему...:
-щоб була ефективна експлуатація на протязі... хоча б 25 років,
-щоб витримала вітер до 30 м/с (ламає дерева),
-треба оптимізувати процеси стагнації,
-щоб матеріали, комплектуючи і з’єднання витримували 170оС (це температура пара у трубі під час стагнації) - у геліоконтурі трубопровід металевий (мідь, гофр.нержавійка, сталеві неоцинковані труби), ніякого пластику (і такі приклади були, коли пластикову трубу як повітряну кулю роздувало, хоча люди до цього у нас вже купили мідну),
-потім дуже великі температурні розширення треба компенсувати,
-у двоконтурних системах теплоносій може бути тільки нетоксичний (розчин пропіленгліколю чи гліцерину) - він текучий,
-щоб матеріали на вулиці були стійкими до ультрафіолету та інших впливів навколишнього середовища (http://www.sintsolar.com.ua/ukr/dop_equip.php),
-розширювальний бак розрахувати (з урахуванням стагнації),
-і ще багато...

Потім ще додається настройка системи. Усі моменти для настройки системи майже ніхто у своїх інструкціях не описує (треба зробити так як написано, а якщо не має змоги так зробити?), тим більше системи з опаленням від сонця має ще свої нюанси. Жодна монтажна організація (яка вчиться) не погодилась працювати самостійно, навіть після трьох монтажів. Кожна система індивідуальна, в кожній багато нюансів!

Монтаж тільки однієї системи керувався нами дистанційно (під Львовом), “з телефону ми майже не злазили...”, ...так у цьому випадку майже усе було скомплектовано нами, а людина яка керувала на об’єкті, мала сертифікат на монтаж польського геліоустаткування (курси у Польщі).

Я думаю Ви розумієте, якщо геліосистема Вами буде змонтована неправильно, Ви втрачаєте гарантію на сонячні колектори?!

Розуміємо, Ви робите для себе, але не зовсім вдалий результат - може бути нашою антирекламою!
Тому ми і вибрали таку жорстку позицію! (системи, змонтовані нами, чи під нашим керівництвом – усі добре працюють, як і планувалось)

З повагою,
ПКК ”СІНТЕК”
7. olkogr - 26 Сентября, 2007 - 10:18:01
Ну я розумію вашу позицію, доречі така позиція практично всіх європейських фірм, і це взагаліто правильно. Але є кілька нюансів у нас в Україні, мені просто не вистачить грошей взяти всю установку з вашим монтажем, тому в мене є два варіанти або не ьрати її або брати окремо колектори і монтувати їх самому. Я вибираю другий варіант.
Про труби і обвязку я зрозумів що потрібно брати мідь, але це копійки порівняно з ціною всієї системи.
Так що в мене немає вибору, я буду шукати колектори окремо, так чи інакше, просто хотів брати у вас, заодно проконсультуватись, і думаю багато проблем би вирішилось завдяки вашому досвіду.
8. - 26 Сентября, 2007 - 12:03:04
Напишіть нам, яку систему Ви хочете монтувати, краще зі схемою (чи може схему ми самі запропонуємо), з деталями. Якщо Вам так краще, надішліть усе нам на електронну адресу. Також буде гарно, якщо Ви заповните опитувальний лист з сайту. Ми розглянемо Ваше питання.

Повірте, ми хочемо як краще! І хочемо, щоб наше устаткування Вас тільки радувало!

З повагою,
ПКК "СІНТЕК"
9. olkogr - 28 Сентября, 2007 - 08:11:55
Доброго дня. Я хочу змонтувати всесезонну систему опалення та водопостачання, тому перед тим як створювати схему мені потрібно знати як краще поставити колектори (під яким кутом) щоб відбирати максимум темла взимку, а літом не було великого надлишку. Ще в мене є задум в якості другого контуру використати тепловий насос, тоді температуру носія можна знизити до 10-20 градусів, наскільки зросте ефективність при цьому в зимовий період.
І це все устаткування я хочу поставити на свій новий будинок, якого поки що нема , він буде через років 2-3, але я заздалегіть хочу в проект внести зміни в залежності від того який тип опалення буду використовувати.
10. - 28 Сентября, 2007 - 10:15:43
Тепловий насос також гарно... нажаль він, все одно, багато електроенергії споживає, та з монтажем багато проблем (наприклад, ґрунтовий контур важко робити)... Хоча... може газ далі буде менш привабливий...

Заповніть опитувальний лист з сайту, ми усе розрахуємо безкоштовно! Вам буде надіслано: попередній кошторис, енергетичний лист та схема системи. Чим більше інформації буде - тим точніше розрахунок. Буде гарно, якщо Ви надішлете генплан, креслення будинку (чи просто ескіз) з орієнтацією по сторонах світу.

З повагою,
ПКК "СІНТЕК"
11. olkogr - 28 Сентября, 2007 - 10:44:44
Ну в мене можливості пыдключення до газу не буде, тому тільки електроенергія, питання тільки в тому як її максимально зекономити.
Тому мені цікаво що дешевше поставити більшу площу колекторів, чи поставити тепловий насос, і взагалі чи зможу я зимою прогріти свій будинок сонцем.
Ген план ще не розроблений до кінця, тому зроблю приблизний ескіз і надішлю вам.
Опитувальний лист хіба приблизно заповню.
Ще будяласка скажіть куди літом дівати надлишок тепла, щоб не перегріти розчин пропілен гліколю???
Дякую за відповіді.



(Отредактировано автором: 28 Сентября, 2007 - 11:44:31)
12. - 28 Сентября, 2007 - 18:36:16
Будемо чекати!


Цитата:
Ще будяласка скажіть куди літом дівати надлишок тепла, щоб не перегріти розчин пропілен гліколю???


Є декілька варіантів, але ... Басейн! - див. графік http://www.sintsolar.com.ua/ukr/construction.php

З повагою,
ПКК "СІНТЕК"
13. ZENKO - 10 Октября, 2007 - 09:37:36
Вітаю!
Слід віддати належне адміну SintSolar за тактовність і витримку в цьому діалозі.....
Аматорам я б взагалі заборонив встановлювати колектори самостійно, без супервайзера. Чомусь ті, хто пару раз паяв мідні трубки, вважають себе неперевершеними знавцями колекторної установки А потім нарікают на втрату герметичності в кращому випадку!!

Люди! не будьте невігласами!! Вчіться набувайте досвіду, а тільки потім беріться за монтаж!!!!
14. - 10 Октября, 2007 - 18:18:24
ZENKO, вітаємо Вас на нашому форумі, знову!
Дякуємо за підтримку!
Нажаль, дуже багато людей хоче монтувати геліосистеми самостійно, а потім (все одно) звертаються до монтажної організації. Нажаль є велика проблема і з кваліфікованими, у цьому питанні, монтажниками.

Після діалогу з Вами про вакуумні колектори ми ще раз почали розробляти цю тему... і виявили цікаві моменти, про які буде сторінка у нас на сайті (приблизно у зимку), зараз ми відкриємо тему у нас на форумі.

З повагою,
ПКК "СІНТЕК
15. ZENKO - 11 Октября, 2007 - 14:57:12
Нема питань.
У нас в Україні чомусь віддають багато переваги плоским (напевно дешевизна впливає). Я залишаюсь великим прихильником вакуумних трубок.
Богу дякувати, за час від останнього діалогу з Вами, моя практика майже догнала теорію, тому з ВЕЛИИИИКИМ задоволенням поділюсь знаннями, досвідом і т.д. , хоча думаю у Вас його не менше. Тому конструктивний діалог і обговорення, думаю, будуть прийнятними.

Наша фірма почала цю тему після мого приїзду зі стажуваня ( I just told about it last time) і маємо добрі успіхи.

Не думав, що проблема з митницею буде настільки великою....Треба скоріше в Евросоюз. )
16. - 12 Октября, 2007 - 09:41:09

Цитата:
Богу дякувати, за час від останнього діалогу з Вами, моя практика майже догнала теорію

Можна більш докладно!
17. ZENKO - 13 Октября, 2007 - 11:16:43
Після наукового стажування в Фрайбургу (Баден-Вюртенберг) та оглядів об"єктів південної та центральної Німеччини, навіть довелось побувати на 6-квартирному будинку, оснащеному 8-ма колекторами по 15 вакуум трубок у Севелені (межа Швейцарії та Ліхтенштайну) почувався добре в теорії проектування. За літо помонтував пару систем у Польщі разом з польським сертефікованим інсталятором.
Найтяжче- це витягнути і встановити на основу на даху сам колектор Все решта- творча нетяжка, але скурпульозна робота з мідними трубками, фітінгами, редукціями і компенсаторами...Ноу проблем для інсталятора з детальною схемою. Але тут в Україні, яким би не був кваліфікований монтажник я мушу весь час висіти над душею і кожен крок обсервувати для надійності...
18. - 15 Октября, 2007 - 13:19:22
Це дуже добре, що ви маєте змогу навчатися в тих країнах де ці технології вже широко представлені.
Сподіваємось, що по устаткуванню Ви підтримаєте вітчизняного виробника!
Досвіду з монтажу геліосистем дійсно не вистачає українським монтажникам. Ми маємо плани відкрити навчальні курси у Запоріжжі.

З повагою,
ПКК "СІНТЕК
19. ZENKO - 16 Октября, 2007 - 09:20:40
Я був там по тематиці фотоперетворювачів, як асистент кафедри. А оплачували все німці по програмі наукового обміну. Але як тільки я вник в економіку СОНЯЧНОЇ електроенергетики, то зразу зрозумів, що для України це неактуально.....Ціни зовсім неконкурентні...
Тому я перейшов на колектори і вивчав цю тематику, тому і моя теорія дуже випереджала практику, ну але в Польщі попрактикувався нормально...
стосовно підтримки нашого українського виробника, то я тільки за. Наша країна досить сильна в ресурсах і, думаю, "ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ" Однак, варто було б спочатку на місці ознайомитись детальніше з продукцією. буду вдячний за можливість відвідати Ваше навчання. Про дату прохання повідомити електронною поштою. Дякую!
20. Алексей - 24 Апреля, 2008 - 21:42:45
Возможен ли монтаж (или шефмонтаж) гелиосистемы
в России?
21. - 25 Апреля, 2008 - 18:29:25
Больше шефмонтаж и немаленьких объектов (сами понимаете). Продажа в Россию - без проблем (просто время)!

С уважением,
ПКК "СИНТЭК"
22. olkogr - 25 Июня, 2008 - 20:55:02
Зайшов сьогодні на ваш форум, давно не був.
Дивлюся Зенко взагалі розійшовся. Він думає що тільки професіонал за шалені гроші може правильно зєднати дві мідні трубки???
Він знає таке прислівя що не святі горшки ліплять????
І що якщо одна людина це може до і друга безпроблем якщо руки з правильного місця ростуть навчиться.
А скільки прикладів того коли фірми беруться за монтаж і роблять такі самі помилки як і сам би зробив (на своєму досвіді бачив).
Тому думаю без проблем систему сонячних колекторів можна змонтувати самому, нехай може вони будуть працювати на 10-20% менш ефективно і будуть потребувати частішого тех обслуговування, але економія грошей, знання самому своєї системи та можливість самотужки її відремонтувати цього варте.
23. - 27 Июня, 2008 - 18:28:36
Він думає що тільки професіонал за шалені гроші може правильно зєднати дві мідні трубки???
мабуть зможе і не професіонал... справа тільки: правильно - чи ні...

І що якщо одна людина це може до і друга безпроблем якщо руки з правильного місця ростуть навчиться.
згодні! інколи може!

А скільки прикладів того коли фірми беруться за монтаж і роблять такі самі помилки як і сам би зробив (на своєму досвіді бачив).
у-у-у-у знаємо, знаємо...


Тому думаю без проблем систему сонячних колекторів можна змонтувати самому, нехай може вони будуть працювати на 10-20% менш ефективно і будуть потребувати частішого тех обслуговування,

точніше 3 варіанти: 1) буде працювати, 2) буде дуже мало працювати, 3) зовсім не буде працювати...

але економія грошей, знання самому своєї системи та можливість самотужки її відремонтувати цього варте.
тільки нагадаю, що якщо монтуємо ми, то Ви отримаєте гарантію на все - 3 роки та 10 років на сонячні колектори... Якщо самі - то ні (можливо тільки на сонячні колектори при правильному монтажі)...
Але незабаром наші невеликі системи будуть продаватись без монтажу, тільки устаткування... як Ви і хочете...
24. NRG - 07 Июля, 2008 - 10:10:50
Здравствуйте!!!!
А можно поинтересоватся, когда именно можно будет купить такую систему... и что именно будет входить в комплект?
25. - 07 Июля, 2008 - 12:44:39
Мы, пока еще, анализируем рынок, поэтому точной даты нет. Как только рынок будет готов - так сразу и начнем продавать... Комплекты (как и у всех) будут состоять только из основного оборудования: бак, коллекторы, насосный модуль, контроллер, крепления.


[ Script Execution time: 0.0151 ]   [ Gzip Disabled ]